Отборът на Хебър се завърна победоносно във Втора лига. Тимът на Николай Митов, който спечели категорично Югозападната Трета лига през миналия сезон, надви с 3:0 на старта на втория ешелон друг новак – Спартак (Плевен).

Пред пълните трибуни в Брацигово „зелените“ напълно заслужено спечелиха, а головете бяха дело на три от новите попълнения. Пристигналите от Локомотив (Пловдив) Янко Ангелов (21) и Асен Георгиев (65), както и дошлият от Локомотив (София) Тодор Чаворски (90), бяха точни в дебюта си за пазарджиклии. Червен картон за плевенчани получи вратарят на тима Станислав Антов в 65-ата минута, когато игра с ръка извън наказателното поле, като развали своя дебют за клуба.

Над 2000 зрители пристигнаха от Пазарджик в Брацигово, за да видят първата среща от 12 години на Хебър в професионалния футбол. Наставникът Николай Митов заложи на шестима от пристигналите през лятото 11 нови футболисти. Това бяха Асен Георгиев, Димитър Везалов, Томислав Папазов, Янко Ангелов, Божидар Васев и Георги Андонов.

„Зелените“ бяха по-активни от самото начало, като в 21-ата минута излязоха напред в резултата. Бившият играч на Левски Цветелин Тонев проби отдясно и центрира към Янко Ангелов, който с глава прати коженото кълбо в мрежата и ознаменува дебюта си с първи гол за Хебър. Домакините продължиха да играят по-добре, но в края на първата част Спартак стана по-активен, но нов гол до почивката не падна.

Втората част Хебър тръгна да търси втори гол, който дойде в 68-ата минута. Това се случи, след като вратарят на гостите Антонов беше изгонен за игра с ръка извън наказателното поле. Стражът не прие добре решението на съдията Валентин Железов.

При изпълнението на пряк свободен удар Георгиев удвои. Това се случи с удар от около 20 метра, като и за централния защитник това също е първи гол в първия му мач за Хебър. Новият нападател Тодор Чаворски влезе от пейката и дебютира за пазарджиклии, а в последните секунди също записа името си сред голмайсторите. Това стана след точно изпълнена от него дузпа. Именно Чаворски беше повален в наказателното поле от Валентино Макавеев.

Интересното е, че тримата голмайстори са юноши на Левски и се познават отлично. Тримата са от един от най-успешните набори – 1993, в последното десетилетие на „Герена“, като бяха привлечени по специалното желание на Николай Митов, който ги познава от деца.