PlovdivDerby

Раздялата между Любо Пенев и Хебър изглежда се оказа “маркетингов трик”, за да се вдигне интересът към клуба. В сряда пазарджиклии пуснаха официално съобщение до медиите, с което ги канят на пресконференция в четвъртък, на която да бъде обявен новият треньор на Хебър:

„Ръководството на ФК Хебър 1918 (Пазарджик) кани представителите на медиите на пресконференция утре, 15.06.2023 г., от 12.00 часа на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, за да обяви официално спортно-техническия щаб на ФК Хебър 1918 – мъже, за състезателната 2023/24 г.

Участие в брифинга ще вземат: Тодор Попов, кмет на Община Пазарджик; Елизар Спасов, председател на УС на ФК Хебър 1918, както и новият старши-треньор на мъжкия представителен тим“, гласи съобщението от Пазарджик.

Оказа се, че това е предварително режисиран театър и Ел Голеадор остана на „Георги Бенковски“. Той подписа нов договор с тима на Хебър (Пазарджик).

„Лесно се разбрахме. На първо място искам да благодаря на г-н Попов и на президента за доверието, което имат в мен и че искат да продължим заедно. Намираме се на един прекрасен стадион. Скоро ще тестваме новото и модерно осветление. Условията са отлични. Проектът е налице. Искаме да надграждаме, за да се случва това, трябва да има добра инфраструктура. Целите си остават високи и постепенно трябва да надграждаме“. започна той.

„Това не е лесен процес. Предстоят преговори с футболни агенти, футболисти. Остават играчите с договори. Ще направим нова селекция, ще има нови футболисти, но това няма да стане лесно и бързо. Малко съм изненадан от този кратък срок, който имат играчите за почивка и щабовете за селекция. За мен е много рано да започва първенството на 15 юли. Всички стадиони вече имат осветление. Прекалено рано –  много малка почивка. Има достатъчно дати да бъдат изиграни мачовете до края на годината. Прекалено къса почивка, надявам се да не е много топло, защото ще има мачове и в 16:00 часа“, добави още Пенев.

„По-добър състав, по-добра игра, по-голямо желание за игра – това са много неща. Всичко искаме да надградим. Имаме набелязани футболисти, но не искам да казвам имена. Може да дойдат, може и да не дойдат. Имаме доста време. Ще започнем първенството и започвайки мачовете ще имаме опцията да привличаме играчи. Донякъде е някаква помощ, но има и един минус, тези играчи, които идват е много важно къде са водили подготовка.

Ще започнем в Пазарджик, после Банско и ще се върнем в Пазарджик. Ще обявим допълнително контролите. Контролите са лесни, но трябва да знаем програмата за първенството. Знаем, че ще се съобразим с евроучастниците, но все пак, ние също искаме да си направим плановете и да се подготвим по най-добрия начин“, завърши наставникът на Хебър.

Спортал