Завръщането на Хебър за домакинските му мачове в Пазарджик се приближава с няколко часа. Спортно-техническата комисия при БФС направи окончателна промяна в програмата, с която началния час на двубоя със Спартак(Варна) на 20-ти февруари бе изтеглено от 17.00 часа за 12,30 на обяд.

Корекцията за началото на двубоя е явен знак, че Лицензионната комисия на футболната централа е валидирала прогреса по строително-ремонтните дейнисти на стадион „Георги Бенковски“ във връзка с електрическото осветление, кабините за ВАР, новите седалки и останалите по-дребни детайли. Днес кметът на Общината Тодор Попов инспектира ремонтните дейности на стадиона и сподели какво е направено и това, което остава.

„Окабеляването и захранването на стадиона е вече готово. До края на седмицата ще започне бетонираето на постаментите за пилоните, а от следващата ще стартира и поставянето на стълбовете и рефлекторите. Напредъкът с поставянето на новите седалки в сектор „В“ също е налице, като остава да се наредят последните от тях“, съобщи Попов. Той уточни, че от страна на Хебър има уговорка с БФС първите две домакинства да се играят в светлата част на деня, което означава обедния часови пояс.

„През месец март очаквам времето да се постопли и най-после да си изиграем един вечерен мач на осветление за да се порадваме на удоволствието от новата придобивка. Осветлението ще бъде едно от най-добрите в България“, каза кмета.

marica.bg