Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“. Контрабандната валута с левова равностойност над 210 000 лева е била укрита на дъното на чанта за документи.

Колата с турска регистрация е пристигнала на МП Капитан Андреево на 24.06.2019 г., на трасе за входящи леки автомобили от Турция за България. Въпреки че водачът, който пътувал сам, не декларирал ценности или акцизни стоки, влизащият в страната автомобил е отклонен за митническа проверка. Митническите служители откриват на дъното на чанта за документи, укрити в две отделения, покрити с празни бели листове, пачки с евро в купюри от 50 и 100 евро. Откритите общо 110 000 евро с левовата равностойност на 215 141 лева са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали недекларирана валута в левовата равностойност на над 1 милион лева.