Емполи надделя с минималното 1:0 в домакинството си на Наполи в мач от 33-ия кръг на Серия А. Единственото попадение бе дело на Алберто Чери (4’) и падна в самото начало на двубоя. Футболистите на Давиде Никола постигнаха изключително важни три точки в продължаващата си борба за оцеляване в елитната дивизия на италианското първенство.

Срещата започна по мечтан начин за домакините, които стигнаха до гол още в четвъртата минута, когато отлично центриране отдясно на Емануел Джеси даде възможност на Алберто Чери да реализира отблизо с глава за 1:0. Само няколко минути по-късно именно голмайсторът до момента се строполи в наказателното поле на “партнопеите”, но съдията подмина положението. Неаполитанците отговориха с хубав удар на Хвича Кварцхелия в средата на първата част, който бе спасен отлично от стража Елия Каприле. Възпитаниците на Давиде Никола осъществиха нова много добра атака в 35-ата минута, когато Николо Камбиаги бе изведен отлично зад гърба на отбраната, но изстрелът му срещна дясната греда на Алекс Мерет.

През второто полувреме футболистите на Наполи задържаха топката в много големи периоди, а играта се водеше почти изцяло пред наказателното поле на домакините, но така и не успяваха да стигнат до някакви наистина сериозни положения или да създадат по-сериозно напрежение пред бранителите на Емполи. Най-добрата ситуация пред “партенопеите” отново бе дело на Хвича Кварцхелия в 67-ата минута, когато той отново показа отличната си техника и преодоля двама бранители, но отново последна прегреда се оказа великолепно спасяване на Елия Каприле. В 78-ата минута Лео Йостигор удари откровено с лакът Себастиан Луперто след един корнер и можеше да бъде изгонен, но съдията подмина положението.

Случващото се на терена пък предизвика увеличаващото се напрежение сред феновете на Наполи, които продължават своя протест за бездушните игри на своите любимци, а днес призоваха президента Аурелио де Лаурентис да продаде клуба. “Партнопеите” заемат осмото място в класирането и продължават да са извън местата, даващи право на участие в Европа. Емполи пък е на 16-о място в подреждането с 31 точки, но на четири пред Фрозиноне, който е точно под чертата.

Последвайте каналите ни в: