Председателят на Управителния съвет на Хебър Владимир Гаджев говори след загубата от Славия с 1:3. Шефът на пазарджиклии изяви сериозни претенции към съдийството в днешния мач и призова нещата да се решават на терена, а не другаде.

"Видях мача така, както го видя всеки един човек, който беше на стадиона. Напълно подкрепям това, което нашият старши треньор е казал - нямам обяснение как може да се отмени първия гол. Единственото обяснение могат да го дадат страничният съдия и Волен Чинков, който беше на ВАР. Абсурдно е да се отмени подобен гол. Това, което разбрахме, че няма линия - ОК. При самото центриране дори няма засада. Оставяме настрана, че играч на Славия игра с топката. В момента трябва да дискутираме неща, които не са футболни, а не ми се искаше. Хората, които се грижат за нашия футбол, трябва да вземат мерки. По този начин няма да стане определено.

Не би трябвало да пречим на абсолютно никого. Ние се стараем да показваме добър футбол и отборът го прави. Знаем нашите си проблеми, но искаме нещата да се решават на терена, а не другаде. Не говорим само за мача със Славия, а и за този във Враца, който загубихме отново с изключително скандални дузпи, което не е ОК за самия футбол. Искаме нашият продукт да се развива, но по този начин не го развиваме.

Не зависи само от Георги Иванов. Той е президент на футболния ни съюз, но не зависи само от него, а и от хората, които работят в Изпълкома. Тези, които не са в Изпълкома, все още имат пипала и контакти и виждаме резултатите на терена.

Оптимист съм, че Хебър ще остане в елита, ако нещата се решават само и единствено на терена и според правилата. Ако продължават да свирят по този начин, може и да имаме проблеми. Чисто игрово ние сме много по-добри от останалите отбори, които се борят за оцеляването си.


16

Мачовете с Лудогорец са един бонус за момчетата да покажат най-доброто от себе си и да опитаме да се противопоставим. Имаме своите достойнства. Естествено Лудогорец влиза като фаворит и в трите мача, но това не пречи в някой от тях да ги изненадаме", сподели Гаджев.

Последвайте каналите ни в: