Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола остана доволен от успеха с 4:0 над Брайтън. Той призна, че в момента тимът му е поставен под голямо напрежение, защото няма право на никакви грешки в мачовете си до края на сезона, ако иска отново да вдигне титлата.

"Посланието от този мач са трите точки, това е всичко. Поставени сме под напрежение. Знаем, че ако не спечелим, дори ако направим равен, може да не успеем да се преборим за титлата. Разбира се, че напрежението е налице. Остават пет мача, време е да мислим за следващия", заяви Гуардиола.

Той не бърза да отписва Ливърпул от битката за титлата, въпреки загубата на мърсисайдци в дербито с Евертън (0:2).

"Това, което се случи на Ливърпул, може да се случи и на нас, може да се случи и на Арсенал. Никой не е застрахован. Евертън се бори за спасението си, а сега играем с Нотингам, който също се бори за живота си. Те ще се борят докрай, ние трябва да сторим същото. Иска ми се да вярвам, че опитът ще ни помогне, но не съм сигурен. Това, което се случи в миналото, не значи, че ще се случи и в бъдещето. Трябва ние да направим така, че да се случи", допълни испанецът.

Последвайте каналите ни в: