Юношеският национален отбор на България до 16 години записа втора победа в турнира за развитие на УЕФА, който се провежда в Молдова. Днес "лъвчетата", водени от Тодор Симов, се наложиха категорично над Армения с 3:0. Димитър Челебиев, Мартин Пейчев от дузпа и Александър Георгиев бяха точни през първото полувреме.

Отлично игралият капитан на България Калоян Божков изработи първата голова ситуация в мача, след като направи чудесно центриране, но Веселин Бачев пропусна да открие. Но това все пак се случи малко по-късно. Българският отбор откри резултата още в 7-мата минута, когато Димитър Урумов проби отляво, влезе навътре и буквално сервира топката в краката на Димитър Челебиев. Халфът на Септември (София) от границата на наказателното поле с прецизен удар не остави шанс на арменския вратар. 

Българите продължиха да доминират и създадоха още чудесни ситуации, най-вече заради много силната игра в халфовата линия на Божков и Мартин Пейчев. Александър Георгиев обаче нямаше късмет да се разпише малко след като резултатът беше открит. В 35-ата минута съдията отсъди дузпа за България, която беше превърната в гол от Мартин Пейчев. Причина за наказателния удар стана игра с ръка на арменски защитник, който спря топката след удар на Урумов.

Минута преди края на първата част Александър Георгиев вкара третото попадение, завършвайки контраатака отляво. Той получи малко спорна топка, но успя с тяло да измести арменски бранител и по диагонала направи преднината на българите класическа.

През втората част и двамата треньори направиха доста смени, но българската селекция продължи да доминира и можеше да вкара още голове. Най-чистото от тях беше на Васил Василев, който в 88-мата минута пропусна да вкара четвърти гол на празна врата и така резултатът се запази непроменен.

В първата среща българите победиха Молдова с 2:0, а третата среща на "лъвчетата" е на 28-ми април (неделя) от 10:00 часа срещу Република Северна Македония.

Последвайте каналите ни в: