Бомбастичен материал за Станимир Стоилов излезе в Турция, където той прави чудеса начело на Гьозтепе. Втородивизионният тим от град Измир крачи уверено към местния елит, за да изпълни голямата цел на феновете и ръководството.

"Гьозтепе се налага на футболната сцена в Турция с впечатляващо представяне под ръководството на българския треньор Станимир Стоилов. При него "жълто-червените" за кратко време постигнаха значителни успехи. Измирският клуб привлече вниманието, подобрявайки както хармонията си на терена, така и способността си да вкарва голове, след като Стоилов замени Радомир Кокович", пише „Gazete Yenigun“.

"Всички погледи в Измир бяха насочени към новата ера на Гьозтепе, когато Станимир Стоилов пое отбора. Футболната философия на българския треньор, влиянието му върху отбора и процеса на адаптация пряко повлияха върху позицията и представянето на "Гьоз-Гьоз" в лигата. Стоилов за кратко време върна отборния дух и промени тактиката на тима. 57-годишният треньор доведе Гьозтепе до победна серия в 17-те мача, в които води отбора в първенството, и направи "жълто-червените" основен кандидат за промоция в Суперлигата. Той спечели 12 победи при 3 равенства и две загуби.

Под ръководството на Станимир Стоилов тимът значително подобри ефективността си в атака. При Кокович (б.р. – предишния треньор) в 12 мача бяха отбелязани 13 гола, но след идването на Стоилов техният брой се увеличи драстично - 37 попадения в същия брой срещи. Това ясно показва разбиранията на Стоилов за офанзивен футбол.

Гьозтепе спечели 39 точки в 17 мача при българския специалист. Това са средно по 2,29 точки средно на двубой. При него отборът забрави да губи в шампионата и бързо се превърна в основен кандидат за директна промоция.

Пробивът, който отборът направи при Станимир Стоилов, радва шефовете и феновете. Плановете и стратегиите на "жълто-червените" за бъдещето изглеждат обещаващи с този треньор. С опита и разбиранията за футбола на Стоилов, Гьозтепе ще има за цел да се утвърди в Суперлигата през следващия сезон.

Приносът на българския треньор се вижда не само в класирането, но и в цялостното представяне на тима и развитието на отделните играчи. Той даде на отбора тактическа гъвкавост и стратегическа дълбочина в състава - все изисквания на съвременния футбол. Нарастващият брой голове, подобряването на качеството на играта и успешното представяне в лигата се разглеждат като отражение на футболната философия на Стоилов.

Влиянието на Станимир Стоилов върху представянето на Гьозтепе е неоспоримо. Докато отборът и треньорът предприемат решителни стъпки към класиране в Суперлигата, то всички погледи са насочени върху това какви успехи може да постигне това успешно сътрудничество в бъдеще", завършва турската медия.