"Марица" завърши наравно 2:2 при гостуването си на "Арда" в Зоналната група U19. Тимът от Кърджали в момента е временен лидер в класирането. Срещата, която се игра на отличния терен на стадиона в Момчилград, бе интересна, динамична и предложи много голови ситуации и битка. Домакините имаха повече чисти положения, но с оглед развоя на мача гостите могат да съжаляват, че не спечелиха.

Йордан Влашки и Мартин Газиев водеха състава на "Марица" в този двубой.

Съставът на "Арда" пръв достигна до гол през първата част. Домакините удариха на два пъти гредите, като имаха още 2-3 добри положения. Две ситуации имаха и пловдивчани. Георги Вълков излезе срещу вратаря, но стреля в него, а удар на Ники Иванов бе париран от вратаря.

Второто полувреме започна с две смени в състава на "Марица", които видимо се отразиха на играта и още в първите 5 минути "жълто-сините" обърнаха резултата в своя полза. Никола Каникс направи много хубав пробив през няколко състезатели, навлезе в наказателното и стреля, но във вратаря. Топката се върна в пловдивски футболист, чиито удар бе избит в първия момент от голлинията, но в последствие се озова във вратата. Малко по-късно, след добро центриране от фаул на Мартин Христов и разбъркване в наказателното поле, Емилео Макавеев бе най-съобразителен и реализира. Пет минути след втория гол на "Марица" те можеха да затворят мача с трети. Емилео Макавев се измъкна сам срещу вратаря след хубав пас на Симеон Сираков, но се забави с удара и защитник изби в корнер със шпагат. Последва натиск на домакините. Виктор Петков се намеси на няколко пъти отлично, като още веднъж топката се отби в гредата след негово спасяване. Малко преди края на двубоя все пак домакините стигнаха до равенство след дузпа. След центриране от корнер и рикошет топката срещна ръката на състезател на "Марица", който не очакваше подобно движение на топката. При наказателния удар Виктор Петков "хвана" посоката му и закачи топката, но не успя да я спаси. Така в крайна сметка мачът завърши без победител.

В класирането "Марица" заема 3-то място с 48 точки, с две повече от четвъртия "Димитровград", но и с два мача повече. Втори с 51 е "Ботев" - с цели 5 мача по-малко. Лидер остава "Арда" с 54. На 1 май "жълто-сините" са домакини на "Крумовград".