Реал Мадрид спечели с 1:0 при визитата си на Реал Сосиедад в първия мачо от 33-ия кръг на испанската Ла Лига и се доближи на 4 точки от титлата. Единственото попадение в мача бе дело на 19-годишния турски талант Арда Гюлер (29).

Преди началото на двубоя легендата на испанския футбол Давид Силва бе почетен. Той завърши кариерата си именно в Реал Сосиедад.

Треньорът на гостите Карло Анчелоти бе дал почивка на титулярите си с оглед предстоящия първи полуфинален мач в Шампионската лига срещу Байерн в Мюнхен на 30 април (вторник) от 22:00 часа, а резервите не го разочароваха.

В 21-ата минута баските имаха претенции за дузпа, след като Микел Оярсабал падна в наказателното поле, но не получи 11-метров наказателен удар. Седем минути по-късно Бенят Туриентес шутира от границата на наказателното поле над напречната греда.

В 29-ата минута Орелиен Чуамени намери Дани Карвахал на десния фланг с хубав диагонален пас. Той от въздуха продължи към пеналтерията, където пръв до топката бе Арда Гюлер, който не остави шансове на стража на домакините за 0:1. Само три минути по-късно баските си помислиха, че са изравнили, но попадението на Такефуса Кубо бе отменено след намесата на ВАР заради нарушение в хода на атаката.

Малко след почивката Бенят Туриентес отправи мощен удар от границата на наказателното поле, а Кепа Арисабалага успя да избие топката в корнер.

В 73-ата минута домакините пратиха топката още веднъж в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. Седем минути по-късно Оярсабал бе изведен на отлична позиция. Той си освободи пространство за изстрел, но бранител на Реал успя да блокира опита му. В 82-ата минута Шералдо Бекер отправи удар от границата на пеналтерията и топката премина малко над напречната греда.

С победата Реал събра 84 точки на върха и 14 аванс пред втория Барселона, докато баските са шести с 51 точки.

снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver
снимка: Getty Images/Gulliver