Илия Груев игра цял мач за Лийдс в домакинството на Съндърланд от 42-ия кръг на Чемпиъншип. Двубоят на “Елънд Роуд” завърши 0:0, като по този начин “белите” пропуснаха чудесна възможност да излязат еднолично начело в класирането. В друга среща тази вечер Лестър сензационно отстъпи с 0:1 на застрашения от изпадане Милуол, но заради равенството на Лийдс остана на върха. Това може може да се промени още утре, ако Ипсуич се справи с Уотфорд.

Лийдс търсеше реванш пред феновете си за поражението от Ковънтри, но отново разочарова. Футболистите на Даниел Фарке не отправиха нито един точен удар към вратата на Съндърланд и в края на сезона могат да съжаляват за изпуснатите точки, ако не се преборят за директна промоция за Премиър лийг.

Джак Кларк можеше да даде аванс на гостите след удар с глава, но топката мина над напречната греда. Малко по-късно Жоржиньо Рютер от Лийдс поиска дузпа, но съдията подмина ситуацията. Французинът беше най-опасният футболист на Лийдс и негов изстрел след половин час игра профуча на сантиметри от целта. Неточен мерник показа и Патрик Бамфорд.

През второто полувреме Крисенсио Съмървил и резервата Вилфред Ньонто не можаха да донесат победата на Лийдс и отборът е само с един успех в последните си 4 мача.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages