Атлетико Мадрид се завърна на победния път в Ла Лига, постигайки труден успех с 2:1 в гостуването си на Виляреал. Успехът на "дюшекчиите" дойде малко преди края на мача, но той бе много ценен, защото върна тима в топ 4. Аксел Витсел изведе мадридчани напред в 9-ата минута, но Александър Сьорлот изравни в 50-ата. Победното попадение за гостите реализира Саул Нигес в 87-ата минута.

Атлетико започна по-силно мача и още в 9-ата минута стигна до откриване на резултата. При едно центриране от корнер Аксев Витсел бе изпуснат на първата греда и с глава отклони топката във вратата за 0:1.

Това попадение даде допълнителни сили на гостите и те доминираха до края на полувремето, като пропуснаха още няколко добри възможности чрез Маркос Йоренте и Родриго Рикелме.

Виляреал обаче нанесе своя удар в самото начало на второто полувреме. В 50-ата минута топката стигна до Александър Сьорлот на границата на наказателното поле, а той без колебание я изстреля във вратата за 1:1.

Така изглеждаше, че мачът върви към реми, когато в 87-ата минута Атлетико успя да вкара втори гол, с който стигна и до успеха. След хубава комбинация в наказателното поле топката стигна до Саул Нигес, който хладнокръвно по земя я насочи към далечния ъгъл за 1:2.

С този успех Атлетико събра актив от 58 точки и се завърна на 4-тото място във временното класиране. Загубата пък сложи край на серията на Виляраел от 10 поредни мача без поражение в първенството. "Жълтата подводница" остава на 10-ата позиция с актив от 38 точки.

Последвайте каналите ни в: