Непобеденият в профи бокса Тим Цзю (24-0) влиза в първата си битка на американска земя този уикенд. В неделя сутрин австралиецът ще се качи на ринга в “MGM Grand” в Лас Вегас, за да защити титлата си на WBO. Негов съперник ще бъде Себастиян Фундора (20-1-1), който прие битката с две седмици предизвестие.

Наследникът на великия Костя Цзю сподели, че се чувства добре преди дебюта си в САЩ и се надява на зрелищна победа ала Майк Тайсън.

“Това е четвъртата ми подготовка в Лас Вегас, така че съм свикнал с условията. Не се предавам никога. Не се страхувам от никого. Ще се адаптирам срещу всеки”, заяви Цзю след тренировка в “Split T Boxing Club” във Вегас. Фундора е 18 сантиметра по-висок и се боксира с обратен гард, но Цзю вярва, че се справи с проблема пред него и направи препратка към Железния Майк, който почти винаги отстъпваше пред съперниците си в ръста.

“Майк Тайсън направи много неща в пика си, надявам се и аз да бъда като него в тази битка. Това е единственият начин за мен. Да победя по убедителен начин. Това ще бъде класика. Нокаут”

В боксовия дуел Цзю - Фундора ще бъде заложена и вакантната титла на WBC в джуниър-средна категория.

Sportal.bg ще отразява битката на живо рунд по рунд. Очаква се сблъсъкът да започне около 06:00 часа в неделя (31.03).

Последвайте каналите ни в: