Разрязани пръсти и кръв ден преди предстоящото днес от 16:15 часа на "Васил Левски" дерби между ЦСКА и Левски. В петък сутринта потърпевш столичанин информира, че се опитал да премахне лепенка с логото на един от клубовете, поставена от фен върху нова улична табела. Зад стикера обаче било скрито бръснарско ножче, което дълбоко разрязало пръстите му.

Очевидно войната между агитките на ЦСКА и Левски премина в друго измерение, а феновете стават все по-изобретателни в бруталността си.

Скрито
„Видях стикер на футболен клуб върху съвсем нова улична табела и реших, че трябва да го махна, защото не му е там мястото. Това е в близост до един от столичните молове. След като хванах да я отлепя, изведнъж нещо ме прободе, усетих силна болка в пръста на дясната ръка.

В първия момент останах с впечатлението, че съм се порязал на хартията. Но с изненада установих, че под лепенката е подлепено бръснарско ножче. То беше счупено на две и така скрито, за да може, който понечи да махне стикера, да се пореже“, обясни пострадалият пред „Телеграф“, показвайки и снимки.

Опасно
„Неприятна случка. Единствената ми цел беше да премахна стикера от табелката на улицата, за да не се лепят подобни лепенки, които на места буквално са скрили имената на улици и площади. Всеки вижда, че в София, европейска столица, почти няма ненадраскана табелка, налепена с всевъзможни стикери, драсканици и др. Буквално ножчето се заби в пръста ми и раната беше доста дълбока. Незабавно потърсих лекарска помощ в близко частно лечебно заведение. Там ми промиха прореза, залепиха го и ми биха инжекция против тетанус. Предупреждавам всички да имат едно наум и да знаят какво може да ги очаква на гърба на такива лепенки, поставяни от футболни хулигани. А „гениалните умове“, които им е дошла подобна идея, да ги попитам: Ако на вас се случи или на ваш близък, ваше дете, как бихте реагирали или ще останете доволни от случката? Едно бръснарско ножче може да направи жестоки поражения на потърпевшия“, коментира още читателят. Източници на „Телеграф“ разкриха, че тези лепенки се поставят от една от фракциите на единия от клубовете. От другия пък знаят за това и се заканиха, че ще им счупят капачките, ако пострада някое дете или майка.