Превърналото се в разочарование за Ювентус дерби срещу Милан (0:0) в събота вечер отново показа разделението сред запалянковците на “старата госпожа” по въпроса с треньора Масимилиано Алегри. По време на самия двубой имаше скандирания както срещу наставника, така и такива в негова подкрепа.

Едните обвиняват опитния специалист, че любимият им отбор не играе красив футбол, но други смятат, че той се справя добре със задачите си и е точният човек за поста.

След мача фенове от фракцията “Viking Juve” опънаха огромен плакат пред стадиона с текст “Г-н Алегри, трябва да останете, искаме с вас да играем на Световното клубно първенство!”.

“Mister Allegri you need to stay, we want to go to the World Cup with you.”

Banner from the Curva Sud. pic.twitter.com/EyDaoM2tL7

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) April 27, 2024

Първото издание на Световното клубно първенство, за което Юве вече се класира, ще се проведе през лятото на 2025 година в САЩ. Точно тогава обаче настоящият договор на Алегри вече ще е изтекъл.

В момента наставникът кара втория си период като треньор на торинци, като той започна преди почти три години. За тези последни три сезона Алегри не е спечелил нищо, а и вчера се сбогува с шансовете за второто място в Серия “А”. Все пак на Юве му предстои финал за Купата на Италия срещу Аталанта.

Последвайте каналите ни в: