Българският национал Валентин Антов записа пореден цял мач за своя Кремонезе, но този път тимът загуби с тежкото 0:3 като гост на Зюдтирол в двубой от 30-ия кръг на Серия "Б". По този начин беше прекъсната впечатляващата серия на “гриджоросите” от 10 мача без загуба. Попаденията за домакините бяха отбелязани от Рафаел Одогву (39’), Рикардо Сиерво (49’) и Силвио Меркай (83’).

В друг мач от кръга в първенството родният национал Петко Христов изигра пълни 90 минути при ремито 0:0 на неговия Специя при визитата на Реджана. В срещата така и не паднаха голове, а домакините я завършиха с човек по-малко на терена заради директен червен картон на Елвис Кабаши. Друг български футболист - Димо Кръстев, пък остана на пейката на Фералписало при домакинската загуба с 1:2 от лидера в класирането Парма.

Кремонезе е на третото място в Серия "Б" с актив от 56 точки, докато Зюдтирол е девети с 38 пункта. Специя е на 17-ата позиция с 31 точки, докато Реджана на Алесандро Неста е на 12-ото място с 37 пункта на сметката си.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago