Представянето на Кирил Десподов при победата с 4:0 над ОФИ Крит се оказа още по-силно от предварително обявеното. На българския национал е зачетена и трета асистенция при успеха. Така той приключва двубоя с едно попадение и три голови подавания.

Това превръща 27-годишния Десподов в рекордьор в гръцкия футбол. Той е първият футболист в историята на местното първенство, който прави по три асистенции в два поредни мача.

Както е известно, най-добрият футболист на България за 2018, 2021 и 2022 г. направи три голови подавания и на 21 декември, когато ПАОК спечели с 6:0 гостуването си Кифисия.

След победата с 4:0 над ОФИ Крит „двуглавите орли“ от Солун са лидер в класирането на гръцката Суперлига с 38 точки, една повече от Панатинайкос.

“Героят в мача са всички играчи от отбора. Това е начинът, по които искаме да играем. Трябва да продължаваме по същия начин, за да постигнем целите си. Нужно е да се борим до края и с пълни сили. Само така ще можем да изпълним поставените задачи“, коментира Десподов след мача.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !