Германия не успя да победи аутсайдера Южна Корея и завърши 1:1 в последен мач за двата тима от група “H” на световното първенство за жени. С неуспеха си днес Бундестимът отпадна още в груповата фаза на Мондиала, след като в другата среща Мароко победи Колумбия с 1:0. Така Германия претърпя сериозен провал и при жените и не успя да премине групите, а Южна Корея отново се оказа “черна котка” за тима - също както през 2018 г., когато именно корейците изхвърлиха мъжкия национален отбор от Световното в Русия след победа за азиатците с 2:0.

Мачът започна много зле за германките, които получиха гол още в 6-ата минута. След неразбирателство в немската защита Со-Хюн Чо получи отличен извеждащ пас и останала очи в очи с Мерле Фромс нямаше проблеми да реализира - 1:0 за Южна Корея. Съставът на Германия изглеждаше объркан и азиатките продължиха с добрата си игра, като в 37-ата минута Со-Юн Джи отправи опасен далечен удар. Все пак обаче германките успяха да изравнят в 42-рата минута чрез Александра Поп, която засече с глава центриране отдясно на Свеня Хут.

Nothing to separate #KOR and #GER in Brisbane / Meaanjin! #BeyondGreatness | #FIFAWWC

— FIFA Women's World Cup (@FIFAWWC) August 3, 2023

Втората част започна със силен натиск на Германия. В 57-ата минута попадение за Бундестима бе отменено заради засада. В 71-вата минута пък Южна Корея пропусна страхотно положение след изпълнение на корнер от страна на Со-Юн Джи. До края на срещата Германия опита отчаян натиск, като удари на Сидни Лохман минаха встрани от корейската врата. Бундестимът обаче така и не успя да преодолее бранещите се храбро азиатки дори и при огромното продължение и така срещата приключи при равен резултат, което официализира отпадането на германките още в групите, като то бе първо за тях в историята им на женските световни първенства.

Така Германия приключи с участието си, а Световното първенство продължава да носи големи изненади, след като с турнира вече се простиха и тимовете на Бразилия, Италия и Аржентина. Южна Корея пък завърши на дъното на дъното на група “H”, но си тръгва от Мондиала с високо вдигната глава.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago