Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу говори пред медиите преди лондонското дерби срещу лидера във временното класиране на Премиър лийг Арсенал.

Наставникът започна с добри новини за феновете на “шпорите”: “Ричарлисон и Педро Поро тренираха през цялата седмица, така че са на разположение. Разочаровани сме заради контузията на Дестини Удоджи, имаше добра година. Просто злополучен инцидент по време на тренировка. Претърпя операция, която премина добре и ще се завърне в предсезонната подготовка. Оливър Скип получи малък удар, така че не е на разположение този уикенд.

Tottenham boss Ange Postecoglou says Pedro Porro and Richarlison will be fit to face Arsenal on Sunday in the North London derby ⚪ pic.twitter.com/g21YkfVaAe

— Sky Sports News (@SkySportsNews) April 26, 2024

Опитахме се да използваме времето от последния ни мач (б.ред. - загубата с 0:4 от Нюкасъл на 13 април) възможно най-добре. Тренирахме усилено. Играчите, ако трябва да сме честни към тях, приеха това.

За дербито с Арсенал специалистът каза: “Ние разбираме важността на мача и че не бива да позволяваме на най-големия ни съперник да се наложи над нас. По-скоро става въпрос за това да се тестваме последователно срещу големите отбори. Няма да диктувам как се чувстват нашите фенове и какво смятат, че е важно. Не е случайно, че отборите, които през последните две-три години са неизменно нагоре, са отбори с ясен план какво искат да направят. Арсенал е чудесен пример за това. Микел Артета е свършил изключителна работа. Мисля, че там със сигурност има план за всеки клуб. Това е заслуга на Арсенал.

Ange Postecoglou on Arsenal: "There’s no coincidence that teams that are up there consistently the last two or three years are teams with a clear plan of what they wanted to do. Arsenal are a great example. Mikel [Arteta] has done an outstanding job. I think there’s a blueprint… pic.twitter.com/u7fmDi0WND

— Gunners (@Gunnersc0m) April 26, 2024

Имам добра представа за това къде се намираме, какъв напредък сме постигнали и какъв трябва да постигнем. Това е още едно голямо предизвикателство за нас. Имаме три големи мача и завършваме сезона с още три мача - всички те са важни както за нас, така и за съперниците, така че мисля, че играчите очакват с нетърпение това. По това време на годината искаш да играеш за нещо и със сигурност всички мачове, в които ще участваме, ще имат нещо в себе си, така че ги очакваме с нетърпение”.

Постекоглу говори и за опита в такива големи мачове на една от звездите на Тотнъм - Хюн-Мин Сон: “Това е жизненоважно, той има опита, за двама или трима това ще бъде първото им домашно дерби в Северен Лондон, така че ще трябва да се опрат на тези, които са го правили и са се справили. Сони е играч за този клуб в големите мачове от дълго време. През цялата година той беше изключителен и знам, че очаква с нетърпение мача. Всички ние също. В момента очакваме с нетърпение всеки мач”.

Последвайте каналите ни в: