Наставникът на Милан Стефано Пиоли преживява тежки дни, в които се засилват слуховете, че в края на сезона ще бъде освободен. След сравнително силна игра и успешни резултати отборът изпадна в мини криза, като последователно отпадна от Лига Европа, записа три загуби в последните си четири срещи, позволи на Интер да го бие и да стане шампион, а на капак сега предстои дерби срещу Ювентус.

“Това бяха трудни 10 дни заради лошите резултати. Сега ни остана да се фокусираме върху спечелването на второто място в Серия “А”, коментира треньорът.

“Лесно е да се каже, че няма как да останем безлични към тези разочарования. Страдахме, а и феновете не са доволни. Очевидно е, че трябва да имаме желание за реванш, да останем единни и да спечелим двубоите си до края на сезона. Наше задължение е да се надигнем”, продължи Пиоли.

“Срещу Юве трябва да се борим, да дадем всичко от себе си все едно ни е последна среща. Срещу Интер се раздадохме, но не успяхме да покажем качествата си. Интер е с най-силният отбор в първенството от четири години насам, а спечелиха само две титли. Ние никога не сме били така (да имаме най-добрия състав - б.р.), но също стигнахме до едно Скудето. Искаме да покажем кои сме - да покажем, че сме Милан.”

“През тези пет години, откогато съм тук, не е имало средно положение. Или е било добро, или лошо. Бих дал всичко, за да променя резултатите в дербитата, но това няма как да се случи. За такива моменти е нужно да имаш здрав гръб. Беше болезнено да гледам как противникът празнува.”

“Интер са по-силни от нас, но не само ние не съумяхме да бъдем на нивото им. Сега трябва да се надигнем след тази вихрушка, ако искаме пак да сме на висота”, завърши Пиоли.

Последвайте каналите ни в: