Хетафе спечели с 3:1 гостуването си на вече изпадналия Алмерия в мач от 33-ия кръг на Ла Лига. В основата на успеха бяха двата гола на Мейсън Грийнууд (28’, 48’), който добави и асистенция към тях, а едно попадение добави Хайме Мата (61’). Антони Лосано (41’) вкара единствения гол за домакините, а възпитаниците на Пепе Мел завършиха двубоя с човек по-малко, тъй като Йонатан Виера бе изгонен за втори жълт картон в добавеното време.

Хетафе излезе напред малко преди изминаването на половин час игра, когато Илаиш Мориба отне в центъра на терена след несъсредоточено разиграване от бранителите на Алмерия, напредна и намери изстрелялия се до него Грийнууд, който реализира с левия крак. Домакините изравниха в края на първата част, когато Антони Лосано се възползва след блокиран удар от вратаря и довкара топката за 1:1. Гостите от Мадрид обаче бързо възстановиха преднината си след почивката, когато отново Мориба и Грийнууд бяха в основата. Този път нападателят намери полузащитника, той стреля силно, а бившото острие на Манчестър Юнайтед се възползва от отбитата топка и я прати в мрежата за 1:2. Гостите сякаш сложиха точка на спора в мача чрез Хайме Мата след час игра, но отново дейно участие имаше Грийнууд, който му асистира.

Хетафе е в серия от три поредни мача без поражение и заема деветото място в класирането. Алмерия пък е твърдо на дъното на Ла Лига и вече се прости с най-високото ниво в испанския футбол.

Последвайте каналите ни в: