Локомотив (Пд) разби Ботев с 4:0 в пловдивското дерби в Елитната група U16. Двата състава записаха равенство при U15.

U16: Локомотив - Ботев 4:0

Категорична победа за възпитаниците на Даниел Димитров, които демонстрираха добър футбол през всичките 90 минути и надиграха напълно своя съперник.

Домакините стартираха по-активно срещата. Гостите пък останаха с човек по-малко в 20-ата минута. Вратарят на Ботев излезна да пресече далечно подаване, размина се с топката, а след това повали играч на Локомотив. Главният съдия изгони с директен червен картон стража на Ботев. От последвалия фаул Махир Шерифов стреля директно, а състезател на "жълто-черните" прати топката в своята врата за 1:0. В 41-ата минута "черно-белите" удвоиха своята преднина. Махир Шерифов с удар от дистанция направи 2:0.

В самото начало на втората част Марин Раленеков покачи на 3:0. Крайното 4:0 оформи Тодор Гергишанов. Футболистът на Локомотив реализира красиво попадение директно от корнер.

"Черно-белите" пропуснаха още редица изгодни шансове пред вратата на гостите, а Иван Байловски нацели веднъж и гредата.

 

U15: Локомотив - Ботев 1:1

Равенство в пловдивското дерби при U15. "Жълто-черните" имаха два шанса в началото на второто полувреме, Локомотив отговори с няколко далечни изстрела на Дариус Дуролари. Гостите поведоха в 19-ата минута. Лошо върната топка към стража на Локомотив позволи на играч на Ботев да се възползва от ситуацията и да реализира за 0:1.

През втората част Локомотив потърси изравняването. В 52-ата минута шут на Методи Клисуранов нацели напречната греда на гостите. Малко по-късно удар на Иван Кънчев мина над целта. Упоритостта на Локомотив даде резултат в последната минута от редовното време. Центриране от корнер бе засечено от Патрик Койрушки, който оформи крайното 1:1.