Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола говори преди утрешното гостуване на тима си на Фулъм. "Гражданите" са на точка зад Арсенал, но са и с мач по-малко от "артилеристите". До края на Премиър лийг остават два кръга - съответно Сити има да изиграе още три мача.

Запитан дали ще подкрепя градския съперник Манчестър Юнайтед в сблъсъка с конкурента за титлата Арсенал, Гуардиола отговори: "Аз съм фен на Ман Сити и ще се опитам да победя Фулъм, това е единствената ми грижа. Надпреварата за титлата през този сезон е също както при битките с Ливърпул през тези години. И двата тима - Ливърпул и Арсенал, са невероятни.

Pep Guardiola reveals whether he will be supporting Manchester United this weekend as they face City's title rivals Arsenal 🔻 pic.twitter.com/vtBV42ucZX

— Sky Sports News (@SkySportsNews) May 10, 2024

Всичко е наред с контузените. Всички са добре. Не знам какво правят другите клубове, но ние от много години имаме невероятен медицински отдел тук".

"Бих предпочел да съм на полуфинал в Шампионската лига, вместо да почиваме, но поздравявам и двата отбора, които се класираха за финала, както и за Байерн и ПСЖ, които играха много добре", добави той.

No injury concerns for #ManCity ahead of Fulham (A) this weekend. 🥹

Pep Guardiola was asked, "What's the secret?" 👇https://t.co/f2JzMCv9Fn

— City Xtra (@City_Xtra) May 10, 2024

За противника Пеп каза: "Фулъм и през миналия сезон игра отличен футбол. Мениджърът Марко Силва е свършил страхотна работа, защитата му е наистина добра и аз много му се възхищавам. Той имаше някои проблеми в Евертън, но във Фулъм влиянието му е налице. Играчите им са хвърляли хвърчила на тренировка ли? Нямам идея, не съм гледал за какво става въпрос. Те играят пред собствените си фенове, ще направят всичко възможно да ни победят, както и ние тях".

Запитан какво мисли за това, че Родри не е бил номиниран за "Играч на сезона", мениджърът на Ман Сити отговори: "Всички номинирани го заслужават. Носителят на трофея го заслужава, списъкът е огромен, така че всеки е важен. Родри знае какво мислим за важността му и за изключителния играч, който е. Той не трябва да се притеснява за това, че не е бил номиниран".

Пеп не отдаде много голямо значение на гневната реакция на Ерлинг Холанд, когато норвежецът бе заменен в предишния мач: "Той обича да вкарва голове и да играе като всеки друг нападател. Приносът му след пристигането му е великолепен".

Последвайте каналите ни в: