Наставникът на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо призна, че в отбора още имат горчив привкус от миналогодишните полуфинали в Лига Европа, когато отпаднаха от Рома. Двата отбора отново се изправиха един срещу друг на същата фаза. Този път ситуацията е доста по-различна. “Аспирините” правят невероятен сезон, спечелиха първа титла на Германия в историята си и са в серия от 48 мача без загуба. Те спечелиха с 2:0 първия мач в Рим и са много близо до финала.

“Страдахме много след отпадането ни тогава. Не сме забравили усещането от миналата година. Ще използваме тази енергия”, сподели Алонсо.

“Утре ще е нещо различно. Това е европейски полуфинал. В опасна ситуация сме. Един гол бързо може да промени нещата. Искаме да сме агресивни и да контролираме мача. Трябва да подходим сякаш резултатът е 0:0. Искаме да спечелим този мач”, допълни той.

#BayerLeverkusenRoma, #XabiAlonso: "Saremo cauti, ma siamo pronti e preparati"#SkySport #SkyUEL #UEL https://t.co/bNJyTfy7gl

— skysport (@SkySport) May 8, 2024

Испанецът коментира и великолепното представянето на германските отбори в евротурнирите през този сезон. Снощи Борусия (Дортмунд) се класира за финала в Шампионската лига, а тази вечер Байерн (Мюнхен) може да ги последва, ако успее да отстрани Реал Мадрид.

“Това е много позитивно за Бундеслигата. Това високо ниво на първенството показва, че това, което постигнахме, не е лесно. Бяхме изключително постоянни през целия сезон”, каза Чаби. Попитан дали Бундеслигата е по-силна от Премиър Лийг, той отговори: “Всеки има мнение, но резултатите са такива, това са факти, които не могат да се оспорват”.

Последвайте каналите ни в: