Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се върна към забраните към журналисти. Преди няколко дни той описа като “позорно” част от отразяването на победата на “червените дяволи” над Ковънтри. Неговият довод беше, че отборът му е изиграл слаби 20 минути и най-важното - се е класирал за финала на ФА Къп. Ман Юнайтед допусна изравняване срещу втородивизионния отбор, след като водеше с 3:0 и бе напът да загуби мача в продълженията преди да стигна до успеха след дузпи.

Ядосан от репортажите и коментарите след срещата, на днешната пресконференция на Тен Хаг на репортерите на “Манчестър Ивнинг Нюз”, “Мирър” и “Сън” им бе забранено да задават въпроси. Те обаче бяха допуснати до пресконференцията за разлика от по-рано през сезона.

Erik ten Hag bans THREE newspapers from asking questions at Man United's Friday press conference... after labelling critical journalists 'disrespectful' following the Red Devils' FA Cup semi-final win https://t.co/DQENn69KIP pic.twitter.com/1DqtU3rN53

— MUTN (@Man_U_Transfers) April 26, 2024

През декември след публикуване на материал, в който се твърдеше, че играчите не са доволни от методите на работа на Тен Хаг, четирима представители на медии не бяха допуснати до една от пресконференциите му. Самюел Лъкхърст от “Манчестър Ивнинг Нюз” отново бе в центъра на събитията, а забрана получиха и репортерите на “Скай Спортс”, ESPN и “Мирър”.

По време на продълженията на мача с Ковънтри Лъкхърст публикува в социалните мрежи: “Тен Хаг не може да оцелее след това. Той трябва да си тръгне колкото е възможно по-скоро”. Нидерландецът определи някои от коментарите като неуважителни.

Тен Хаг уверено върви по стъпките на бившите мениджъри Сър Алекс Фъргюсън, Жозе Моуриньо и сънародника си Луис Ван Гаал в сблъсъците си с медиите и опитите си да ги контролира. Той обаче е далеч от успехите на по-именитите си колеги и се очаква да бъде уволнен в края на сезона.

Последвайте каналите ни в: