Рилски спортист няма загуба от Спартак Плевен като домакин в последните 14 години. Това е най-любопитната историческа статистика преди началото на полуфиналната серия между двата тима в Националната баскетболна лига. За последно самоковци са губили от плевенчани на своя територия през 2010-а, като оттогава насам те са в серия от невероятните 26 поредни победи над своя съперник.

Спартак вече даде да се разбере, че има потенциала да превземе крепостта на Рилецо. Двата тима изиграха два равностойни мача в “Арена Самоков” от началото на тази година, като в първия Рилски успя да изтръгне победа с 88:87, а след това и с 88:80. В последния двубой за редовния сезон между съперниците на полуфинала Спартак се наложи над самоковци с 85:81 в зала “Балканстрой”.

При последната победа на Спартак над Рилски - на 14 ноември 2010-а, покойният Илия Станков записва 29 точки за победителите, а настоящият помощник-треньор на плевенчани Тодор Тодоров допринася със 17 точки. От другата страна пък Иван Лилов е над всички за Рилски с 27 точки, а в групата на тима за мача е и сегашният наставник на отбора Любомир Киров.

Мач №1 от полуфиналната серия между Рилски спортист и Спартак Плевен започва днес от 19:00 часа в зала “Арена Самоков”. Серията е във формат до три победи от пет мача.

Последвайте каналите ни в: