Бившият играчи на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс и Майкъл Оуен призоваха ръководството на футболния клуб да уволни незабавно Ерик тен Хаг, а в оставащите четири мача до края на сезона отборът да бъде воден от Стив Макларън, който в момента е асистент на нидерландеца.

“Отдавна твърдя, че Тен Хаг просто не е правилният човек за тази работа. Той не може да води отбора през следващия сезон. Има финал за ФА Къп и още няколко важни мача, които ще определят дали отборът ще играе в евротурнирите през следващия сезон. В един момент трябва да се вземат решения. С тази игра ще бъдат напълно разбити от Манчестър Сити. Всъщност още Арсенал ще ги разкъса на “Олд Трафорд”. Нюкасъл вероятно също ще ги победи и даже не бих искал изобщо да гостуват на Брайтън. Ако играят така, може да не вземат нито един мач до края на сезона. Залогът е голям, въпреки че остават само четири мача. Мисля си, че бордът трябва да направи нещо радикално. Тен Хаг просто не е достатъчно добър да води Манчестър Юнайтед”, заяви Оуен.

Скоулс се съгласи изцяло и допълни: “Има достатъчно знаци, че трудно може да води отбора и през следващата година. Тази вечер (б.ред. - загубата от Кристъл Палас) бе последният пирон в ковчега. Юнайтед не може да гостува на Палас и да загуби с 0:4. Усещането е като за край. Винаги съм мислел, че той може да остане още една година, но сега не ми изглежда така.

Кой да го замести? Томас Тухел каза, че напуска Байерн (Мюнхен), но и без това проблемите за Тен Хаг са налице. Спомням си, че когато Оле Гунар Солскяер загуби с 1:4 от Уотфорд, усещането бе същото - като за край. Какво да направят за последните четири мача?”.

Двамата се съгласиха, че идеята Макларън да води отбора до края на сезона повече от добра, като се усъмниха, че момента Тен Хаг изобщо не позволява да асистента си да участва в тренировките на "червените дяволи".

“Играли сме под ръководството на Стив. Той е брилянтен треньор. А този отбор изобщо не е научен, изглежда невеж в повечето неща. Няма начин той да има нещо общо с тренировките на отбора. Невъзможно е. Мога само да мисля, че има други хора, които тренират първия отбор, а той е страничен наблюдател”, продължи Оуен.

“Той не се е докоснал до този отбор. Вероятно мениджърът не му позволява да го прави. Стив е най-добрият треньор, когото съм имал”, добави Скоулс.

Последвайте каналите ни в: