За четвърти път през сезона в Шампионската лига Пари Сен Жермен и Борусия (Дортмунд) ще се изправят един срещу друг. Този мач е най-важният, защото е с цената на класиране за финала. Реваншът от полуфиналите е тази вечер от 22:00 часа на “Парк де Пренс”. Германският тим влиза в двубоя с преднина от 1:0.

Отборите бяха съперници и в груповата фаза, като тогава парижани се наложиха на своя стадион с 2:0. Точно успех с два гола разлика е нужен и сега на състава на Луис Енрике, а такъв с един ще вкара срещата в продължения и евентуално дузпи.

Много се очаква от голямата звезда на домакините Килиан Мбапе, който преди седмица в Дортмунд остана длъжник на своите. Тогава Борусия се наложи след попадение на своя централен нападател Никлас Фюлкруг.

Ако Борусия си тръгне като краен победител от френската столица, това ще означава ново класиране за финала в турнира, който и като предишното ще бъде на “Уембли” в Лондон. Там през 2013-та година воденият от Юрген Клоп тим на “жълто-черните” се изправи срещу сънародниците си от Байерн (Мюнхен) и загуби с 1:2. Евентуален германски дуел за трофея е възможен, защото в другия полуфинал мюнхенци спорят с Реал Мадрид.

ПСЖ също загуби финал срещу баварците - 0:1 през лятото на пандемичната 2020-а година.

Сега и Луис Енрике, и наставникът на Борусия Един Терзич имат комфорта да разполагат с почти всичките си основни футболисти. В сравнение с първия двубой само Люка Ернандес няма да играе, след като получи тежка контузия.

Последвайте каналите ни в: