От Милан имат нова приоритетна цел за централен нападател, който да замени напускащия като свободен агент Оливие Жиру, пише “Гадзета дело спорт”. Става въпрос за нападателя на РБ Лайпциг Бенямин Шешко.

Досега се смяташе, че Джошуа Зиркзее от Болоня е първият избор на Милан за нова “деветка”. Голямата конкуренция за подписа на нидерландеца обаче явно е стреснала “росонерите”, които са се преориетирали към Шешко. Според изданието неговото привличане би струвало поне 50 млн. евро, заради което 20-годишният играч може да се превърне в най-скъпата покупка в клубната история. От “Скай Германия” са още по-конкретни, като поясняват, че в момента откупната му клауза е в размер на 65 млн. евро, но до края на сезона може да достигне дори 75 млн., тъй като е обвързана с представянето му в мачовете.

През настоящия сезон словенският национал има 16 гола и 2 асистенции за РБ Лайпциг във всички турнири. Договорът му с клуба е до лятото на 2028 година, така че това няма да помогне на миланския гранд да свали цената му. От друга страна, там са убедени в намерението си да го вземат в състава си без значение от това кой ще е новият треньор на отбора.

Последвайте каналите ни в: