Манчестър Сити най-вероятно ще може да разчита на своя голмайстор Ерлинг Холанд за неделния мач от Висшата лига срещу Нотингам Форест, намекна мениджърът Пеп Гуардиола след победата с 4:0 срещу Брайтън снощи. Нападателят, който е начело в голмайсторската листа на шампионата този сезон заедно с Коул Палмър от Челси с по 20 попадения, не игра както в мача в четвъртък, така и при победата на полуфинала над Челси в събота за ФА Къп заради мускулна контузия.

"Предпочитам да имам Ерлинг на мое разположение, отколкото без него. Говорих с него и той каза, че се чувства по-добре", каза Гуардиола. Сити e на една точка от лидера Арсенал с победата си в Брайтън, но има мач по-малко от "артилеристите". "Гражданите" искат да спечелят историческа четвърта поредна титла във Висшата лига.

Guardiola hints Haaland could return for league game at Nottingham Forest. pic.twitter.com/HcE2Bhh9Gb

— NewsThread (@Newsthreading) April 26, 2024

"Докато Форест се бори да не изпадане, Сити не може да пренебрегне нито един съперник в тези пет оставащи мача и няма право на грешка. Бил съм на този стадион и винаги е невероятно, но това, което ме тревожи, са нападателите, които имат. Ние трябва да контролираме силните страни, които имат", каза Гуардиола.

Наставникът коментира и формата на Фил Фоудън, който отбеляза два гола срещу Брайтън вчера: "Много пъти казах, че Фил има шеста предавка. Но той не може да играе през цялото време на шеста предавка, трябва да играе на втора или на трета. И мисля, че с времето ще научи това, в четвъртък той беше много по-добър. Всичко е толкова бързо. Футболът трябва да бъде понякога по-бавен, за да изненада съперника. И днес Фил беше наистина добър, той атакува в точния момент, но е въпрос на време, той ще разбере играта с годините и с опита. Той обича да играе и работната му етика е невероятна, как бяга и пресира. Наистина сме доволни и се надяваме през последния месец, който ни предстои, той да не спира".

Последвайте каналите ни в: