Джанлука Скамака отбеляза 10 гола във всички турнири за Аталанта от 6 март насам, отстъпвайки само на Коул Палмър и Хари Кейн в същия период, съобщава телевизия Sky Sport Italia. Италианският национал е сред най-ефективните футболисти в Европа в последните два месеца.

Селекционерът на държавния тим на Италия Лучано Спалети не повика Скамака за приятелските срещи с Венецуела и Еквадор през март, вероятно по дисциплинарни причини. Местните медии твърдят, че специалистът е бил недоволен от факта, че нападателят е прекарал безсънна нощ, играейки PlayStation през ноември 2023-та преди ключовия двубой на “Скуадра адзура” срещу Украйна в европейските квалификации, макар това да не е потвърдено нито от Спалети, нито от Скамака, и коментират, че липсата на повиквателна е подействало стимулиращо за 25-годишния футболист.

След последните мачове на италианския представителен състав, нападателят реализира 8 гола в 8 мача за Аталанта във всички турнири, а на сметката му от 6 март насам се събраха 10 гола в 12 срещи. От дебюта си за националния отбор на родината си през септември 2021-ва Скамака има 1 гол в 15 двубоя.

Последвайте каналите ни в: