Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти съобщи, че Андрий Лунин ще бъде на вратата в реванша с Байерн от полуфиналите в Шампионската лига. Отличното представяне на Тибо Куртоа срещу Кадис през уикенда в Ла Лига породи спекулации, че белгиецът ще получи титулярно място утре в ключовата битка за класиране на финала на "Уембли".
 
Анчелоти подчерта, че спечелената титла в Испания няма да попречи на подготовката на отбора му за втория мач срещу Байерн. Легендата призна, че баварците са били по-добри в първата среща, завършила 2:2, когато 25-годишният украинец Андрий Лунин пази вратата на "кралете". Реваншът е утре от 22:00 часа на "Сантяго Бернабеу".
 
"Лунин ще играе утре. Планът за футболист, който се завръща след такава сериозна контузия, не се променя от една ситуация. Тибо бе на терена срещу Кадис, защото е на ниво, а сега ще има време, за да върне в най-добрата си форма. Планът няма да се промени заради срещата с Кадис. Да, Тибо изигра добър мач, но все още трябва да достигне най-доброто си ниво", обясни Анчелоти.
 
"В събота бяхме щастливи, че спечелихме срещата си, а после и титлата в Ла Лига. Трябваше да контролираме нашата радост, за да се подготвим за предстоящия двубой. Ще мислим в четвъртък как да празнуваме. Сега сме концентрирани върху реванша. Байерн е страхотен отбор и трябва да призная, че игра по-добре от нас в първата среща", коментира още треньорът на "белия балет". 

"Реал и Байерн са сходни клубове, с големи традиции и история в Европа. И двата отбора правят много добре преходите от защита в атака, защото имаме качествени и бързи играчи. В този аспект сме двата най-опасни отбора в Европа", продължи Анчелоти.

Полузащитникът Орелиен Чуамени пропусна срещата с Кадис заради болежки в крака, но ще бъде на разположение на Анчелоти, след като тренира на пълни обороти днес. Реал ще разчита на пълен състав срещу Байерн с изключение на Давид Алаба, който е извън сметките до края на сезона.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !