Вицепрезидентът и клубна легенда на Интер Хавиер Санети увери, че не таи лоши чувства към Ромелу Лукаку заради отказа му да се присъедини отново към “нерадзурите” през миналото лято, но призна, че на клуба му е било трудно да намери подходящ заместник на нападателя, който в крайна сметка премина от Челси в Рома като преотстъпен.

“Никой не оспорва уменията на Лукаку, който се отнасяше много добре с нас. При Скудетото, което беше спечелено под ръководството на Антонио Конте, той беше с ключова роля. Впоследствие той избра да не остане и ние си взехме бележка. Просто никой не го очакваше заради момента, в който избра да го направи. Ако ни беше известил по-рано, стратегията ни щеше да е по-различна. За нас беше голямо предизвикателство да му намерим алтернатива”, коментира Санети пред DAZN.

И все пак в миланския гранд успяха да намерят нов партньор на Лаутаро Мартинес , а именно Маркюс Тюрам, който се представи блестящо в дебютния си сезон в Серия А. “Пиеро Аузилио и Дарио Бачин го следяха дълго време и свършиха добра работа с привличането му. Той имаше контузия на коляното, заради която се наложи да го почакаме, но ние имахме голяма вяра в него. Когато пристигнеш в първенство като нашето, не е лесно да се адаптираш, а той го направи веднага. Той намери хармония с Лаутаро още от самото начало, което беше решаващо”, каза великият капитан на “нерадзурите” относно френския национал.

Последвайте каналите ни в: