Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че никога в живота си не се е чувствал толкова разочарован след мач, колкото е бил след поражение срещу Евертън в дербито на Мърсисайд през седмицата. Германецът смята, че вече дори в Манчестър Сити и Арсенал не считат Ливърпул за реален претендент за титлата. Самият Клоп не вярва, че двата отбора ще загубят по два мача, но поне ще се опита да върне облика на своя тим в оставащите четири мача до края на сезона.

“Не си спомням да съм бил толкова разочарован след мач, колкото бях в сряда. Арсенал и Манчестър Сити играят позитивен футбол и ние се намираме на тази позиция, защото също сме способни на това. Нося отговорност за настроението в отбора, но не мога да кажа, че в момента е много добро. Загубихме решителните битки на “Гудисън Парк”, което бе наистина лошо. Като цяло обаче в последните седмици ние не играхме този позитивен футбол. Винаги чувството е, че трябва да наваксваме нещо. Трябва бързо да обърнем нещата и да се опитаме да бъдем позитивни. Ще опитам да направя абсолютно всичко възможно, за да мога отново да се наслаждавам на нашия футбол. Сигурен съм, че вече Сити и Арсенал гледат на битката за титлата като на надпревара между два коня. Може публично да твърдят друго, но не очаквам да загубят по два мача. Ако случайно го направят, ние трябва да сме тук. Ще започнем от Уест Хам. Те загубиха последния си мач, така че трябва да покажат реакция. Ние също. Да видим.

Разбира се, че поемам отговорност за дербито. Възможно ли е да сме уморени? Да, разбира се, сезонът е дълъг. Очакваше ли някой в началото на сезона да бъдем шампиони? Не. Никой от нас обаче не е доволен. Не можем да се върнем в момент, в който да кажем, че това, което направихме, е достатъчно добро, защото бяхме толкова близко. Затова сме много разочаровани. Най-лошото нещо в едно поражението е да не си вземеш поука от него. Опитът не може да се купи, той се създава. Разбира се, че този отбор не е толкова опитен, колкото онзи, който имахме преди", заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Германецът коментира и информациите, че Арне Слот най-вероятно ще го наследи на мениджърския пост в Ливърпул: "Не знам нищо за това. Аз не съм въвлечен в целия процес. Чух, че Арне каза нещо по темата. Това, което ми харесва, е, че той иска работата. Развълнуван е. Харесва ми начина, по който неговият отбор играе футбол. Това, което чувам за него, е, че добър човек. Всичко звучи добре. Това е най-добрата работа в света. Може би ще е добре, че няма да завършим на върха, така че ще има място за подобрение".

"Трудно е. Нападателите трябва да преминават през тези неща. Такъв е животът на нападателя. Имахме добри шансове и срещу Евертън, но прибързвахме при завършването им. Ако имаше едно решение, с което да върнеш един нападател към най-добрата му форма, и аз го знаех, щях да съм доста богат човек. Можех да напиша книга. Ще се опитам да им помогна", заяви Клоп по отношение на формата на Дарвин Нунес и Мохамед Салах.

"Сега не бих давал оценки за моя сезон. Не съм в настроение да развявам бялото знаме. Защо трябва да сме шампиони, ако играем като срещу Евертън? Но преди това играехме наистина добре. Заслужаваме да сме там, където сме. Момчетата са невероятни играчи и моята работа е да създам такава атмосфера, в която да бъдат най-добри. И тук се провалих. Не съм сигурен защо стана, но срещу Евертън не видях нищо от това, което искаме да правим. Сега ще се опитаме в много по-голяма степен да бъдем себе си".

Клоп добави, че нападателят Коди Гакпо, който пропусна дербито заради раждането на неговия син, вече се е завърнал и е на разположение за двубоя на “Лондон Стейдиъм”.

Последвайте каналите ни в: