Манчестър Сити приема Уулвърхамптън на "Етихад" в двубой, в който шампионите със сигурност имат нужда от победата, за да се доближат отново на една точка от лидера Арсенал, като ще имат и мач в запас в сравнение с вече единствения си конкурент за титлата в Премиър лийг. "Гражданите" са допълнително мотивирани и заради това, че търсят реванш срещу "вълците", които преди близо осем месеца ги победиха с 2:1 на "Молиню".

Ман Сити няма загуба на своя стадион вече в 42 поредни мача във всички турнири. Ако и днес не загубят, "гражданите" ще подобрят клубния си рекорд за най-дълга такава серия. Отборът на Пеп Гуардиола освен това няма загуба в 31 поредни срещи във всички турнири (б.ред. тук не се включват пораженията след изпълнение на дузпи), което също е клубен рекорд.

Джосеп Гуардиола е направил три промени в сравнение с двубоя с Нотингам Форест през миналия уикенд. Фил Фоудън, който бе болен тогава, се завръща заедно с голмайстора Ерлинг Холанд, който бе оставен на пейката за началото на мача преди седмица. Матео Ковачич също е титуляр.

Your City side for #MCIWOL 🩵

XI | Ederson, Walker (C), Akanji, Ake, Gvardiol, Rodrigo, Kovacic, De Bruyne, Foden, Bernardo, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Dias, Stones, Grealish, Doku, Alvarez, Gomez, Nunes, Lewis#ManCity | @etihad pic.twitter.com/xgEh7s59fO

— Manchester City (@ManCity) May 4, 2024

Уго Буено заменя Мат Дохърти в състава на Уулвърхамптън, като това е единствената корекция, извършена от Гари О'Нийл.

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканжи, Аке, Гвардиол, Родриго, Ковачич, Де Бройне, Фоудън, Силва, Холанд

Уулвърхамптън: Са, Семедо, Тоти, Килман, Буено, Траоре, Гомеш, Лемина, Аит-Нури, Хуан, Куня

Последвайте каналите ни в: