Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич записа успешен дебют начело на руския Пари Нижни Новгород, след като в мач от 27 кръг на Премиер лигата направи нулево домакинско равенство срещу гранда Спартак (Москва). Ремито сложи край на серията на тима от Нижни Новгород от шест поредни загуби.

46-годишният Илич беше официално представен от руския клуб в събота, след като само два дни по-рано напусна работата си в гръцкия Атромитос. Той наследи на поста бившия руски национал Сергей Юран.

Българският защитник на Пари Нижни Новгород Матео Стаматов получи титулярно място при дебюта на Саша Илич. Бившият футболист на Септември и Левски остана на терена до 84-ата минута, когато беше заменен от Данила Ведерников.

„Искам да поздравя отбора си за добрия мач. Играхме срещу много силен съперник и успяхме да спечелим важна точка. Намираме се в трудно положение и трябва да се стараем във всеки двубой. Спартак е много тежък съперник и се наложи да се борим, да спазваме дисциплина и да бъдем компактни. През първото полувреме се опитахме да атакуваме, но през второто се уморихме и затова се прибрахме доста назад в отбрана. Според мен е напълно нормално срещу такъв съперник да залагаш предимно на защита“, заяви Илич в коментара си след мача.

Доказателство за дефанзивния стил на Пари Нижни Новгород в двубоя е и статистиката, която сочи, че притежанието на топката е било 79% в полза на Спартак (Москва). Столичният отбор е направил общо шест точни удара за цялата среща, докато домакините имат два.

Пари Нижни Новгород е на 11-о място в класирането с 29 точки, на четири пред зоната на изпадащите и да две пред местата за участие в плейофи за оставане в елита. Спартак (Москва) е четвърти в класирането с 43 точки, на седем зад лидерите Динамо (Москва), Зенит и Краснодар. До края на сезона остават три кръга.