Новият първенец на Испания Реал Мадрид ще получи шампионския си трофей още в следващия кръг по време на гостуването на Гранада в събота, а не на своя си “Сантиаго Бернабеу”, съобщава "Марка". Тимът на Карло Анчелоти стана недостижим на върха в изминалата съботна вечер, след като Барселона загуби с 2:4 от Жирона. По-рано през деня тогава “белият балет” беше сразил Кадис с 3:0, но трябваше да се изчака крайния резултат от каталунското дерби.

По тази причина на “Бернабеу” нямаше парти. От Реал се надяваха да получат титлата си на своя стадион - примерно на 14 май при домакинския мач срещу Алавес. От Ла Лига обаче са взели решение да се придържат към правилата, според които призът се връчва на шампиона в първия му възможен двубой. В случая това ще стане идната събора на “Лос Карменес” в Гранада.

Все още не се знае дали това ще бъде преди началото на срещата, или след нейния край. Неприятното за домакините е, че това почти сигурно ще съвпадне с момента на тяхното изпадане от Ла Лига. Четири кръга преди края Гранада е на 11 точки от спасителното 17-о място, на което в момента е Майорка. Така е много вероятно да видим както ликуващи гости от Мадрид, така и плачещи домакини от Гранада.

Последвайте каналите ни в: