Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне похвали съотборника си Фил Фоудън след убедителната победа с 4:0 на “гражданите” като гост на Брайтън, като обясни и защо английският национал се намира в такава добра форма.

"Сега Фил има увереността да играе на върха на атака. Въпреки че сега играхме без крила, бяхме в по-предни позиции и се налагаше да слизаме по крилата понякога", каза Де Бройне.

"The only way I could reach it was jumping at the ball" 😂

Kevin De Bruyne and Phil Foden discuss their vital win against Brighton and that 15-yard header 👀 pic.twitter.com/1bpvQBAWGr

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) April 25, 2024

"Той винаги е бил номер 10 и е трудно да разбереш всичко, което трябва да свършиш в отбора на Гуардиола. Заради структурата по крилото има по-голяма свобода. Фил прави това, което може вече от 6-7 години. Той прави това отдавна и ни помага да печелим трофеи. Тази година той вдигна нивото", смята белгиецът.

"Винаги съм казвал, че се виждам в по-централна роля. Тази година играя по-навътре и това помага на играта ми. Това е мястото, на което искам да бъде и да създавам и вкарвам повече положения", коментира и самият Фоудън, който отбеляза два гола снощи

Манчестър Сити ще гостува на Нотингам Форест в неделя, като продължава битката си за титлата и изостава с една точка зад Арсенал, но има и мач по-малко.
БТА

Последвайте каналите ни в: