От “Курва Суд” изпълниха заканата си да протестират по време на домакинския мач на Милан срещу Дженоа, който завърши 3:3.

Ултрасите бяха предупредили, че по време на двубоя няма да има нито развяване на клубни знамена, нито окуражителни транспаранти, нито скандирания в подкрепа на играчите и наставника Стефано Пиоли. За сметка на това те отправиха укорително послание към ръководството на миланския гранд: “Един печеливш проект започва от клуба. Сплотеност, амбиция, компетентност, целенасочени покупки, институционално присъствие и комуникативна стратегия”.

👀 The Curva Sud's message for the ownership:

"Communication strategy."

"Institutional presence."

"Targeted purchases."

"Cohesion, ambition, ability."

"A winning project starts from the ownership."

📸 @AntoVitiello pic.twitter.com/ftgW1qb1Sy

— SempreMilan (@SempreMilanCom) May 5, 2024

Очаквано, тифозите запазиха тишина по време на целия двубой и за да подчертаят това, те издигнаха друг транспарант с текст: “Звукът на тишината”, който остана окачен дори след края на двубоя.

turned out the Curva Sud actually choose the perfect match to protest pic.twitter.com/TzoBNGUeKa

— Mohanad 📸🎨 (@MohanadACM) May 5, 2024

Нещо повече, десетина минути преди края на редовното време голяма част от южния сектор на “Сан Сиро” се изпразни, а малко след това дойде и третият гол на Дженоа, който удължи негативната серията на Милан на шест мача без победа във всички турнири. Именно тези разочароващи резултати, както и спряганите имена за наследник на Пиоли, доведоха до негодуванието на феновете.

CURVA SUD HAVE LEFT SAN SIRO! pic.twitter.com/g9eT2Gk1Ig

— Milan Posts (@MilanPosts) May 5, 2024
Последвайте каналите ни в: