Айнтрахт Франкфурт постигна важен успех в борбата за класиране за европейските клубни турнири, след като направи обрат срещу Аугсбург и спечели с 3:1 на свой терен в първия мач от 30-ия кръг на германската Бундеслигата.

В 13-ата минута Аугсбург поведе в резултата. Ермедин Демирович намери Рубен Варгас в наказателното пол, а той с прецизен изстрел не остави шансове на вратаря на домакините.

Една минута преди края на първата част Омар Мармуш можеше да изравни за Айнтрахт с удар от границата на пеналтерията, но топката премина покрай десният страничен стълб.

В 55-ата минута “орлите” успяха да изравнят. След хубава атака по десния фланг Жуниор Ебимбе центрира към Фарес Шаиби, който от близко разстояние нямаше как да пропусне. Само шест минути по-късно обратът беше факт. Юго Екитике отправи изстрел по земя към долния десен ъгъл, който първо нацели страничната греда преди да влети в мрежата.

В 86-ата минута Мармуш проби в наказателното поле и се получи опасност пред вратата на гостите, която обаче не доведе до гол. Крайният резултат бе оформен дълбоко в добавеното време на срещата. Аугсбург изпълни корнер, отбраната на домакините успя да изчисти, бранител на гостите допусна грешка, от която се възползва Мармуш, който напредна от собствената си половина и на празна врата донесе трите точки на домакините.

С успеха отборът от Франкфурт вече има 45 точки и е 6-ти, с 6 пункта пред Аугсбург. За Айнтрахт предстои гостуване на Байерн Мюнхен, докато Аугсбург ще приеме Вердер Бремен.