Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг сподели, че се надява отборът да се класира за евротурнирите. Според него това ще се отрази на бюджета, но не и на лятната селекцията.

"Както обикновено, очаква ни много работа. Знаем, че все още сме под нивото, което се очаква от Манчестър Юнайтед, и трябва да наваксваме. Това ще бъде петият ми трансферен прозорец - два от тях бяха добри, два пропуснахме. Трябва да подобрим състава, но има основа, която е много добра", коментира Тен Хаг.

Попитан дали ще има големи промени в състава, нидерландецът отговори: "Това е безумно. Откакто работя тук, всяко лято, всеки прозорец имаме интерес към 200 играчи и продаваме целия състав. С това си правите заглавията. Намерети си добър източник".

🚨🚨🗣️ Erik ten Hag on reports that the majority of Manchester United's squad are up for sale this summer. #MUFC [Sky] pic.twitter.com/U9PLWaGiSA

— mufcmpb (@mufcMPB) May 2, 2024

Тен Хаг разкри, че Бруно Фернандеш е под въпрос за двубоя срещу Кристъл Палас в понеделник. Той даде повече подробности и около състоянието на Скот Мактоминей и Маркъс Рашфорд: "Рашфорд има проблем от миналата седмица, от мача с Ковънтри. Той не се е възстановил. Скот не тренира с нас тази седмица, но очаквам да поднови тренировки в събота и ще видим дали ще е на 100% за мача или за част от него. След срещата с Бърнли Бруно имаше проблем. Той е под въпрос за понеделник. Той ще направи всичко възможно, за да играе. Днес Джони Еванс поднови тренировки с отбора. Утре имаме почивка и след това два дни до мача."

Наставникът на "червените дяволи" говори и за Джейдън Санчо и представянето му с екипа на Борусия (Дортмунд), където е даден под наем. "Вчера той игра много силно. Той е много добър играч и вчера показа защо Манчестър Юнайтед го купи. Това е добре, щастлив съм за него и за представянето му вчера. Ще видим какво ще се случи в бъдеще", каза Тен Хаг.

Последвайте каналите ни в: