Жозе Моуриньо посочи три отбора, които според него могат да спечелят предстоящото Европейско първенство в Германия. 61-годишният наставник е без работа от януари, когато бе уволнен от Рома.

"За мен трофея ще спечели Португалия, Франция или Англия. Това са и трите най-силни тима”, заяви Жозе в интервю за Mais Futebol.

"Изненади са възможни, да. Гледайки качествата на играчите, мисля, че Португалия може да потегли към финалите с идеята да си тръгне със златото”, добави португалският специалист.

Наскоро той разкри, че на два пъти е отказал предложение да поеме националния състав на родината си.

“Вратата на Португалия беше отворена за мен на два пъти. Първият път беше, когато бях в Реал Мадрид. Тогава президентът Флорентино Перес ми каза, че е невъзможно да си тръгна, така че го приех. Вторият път беше наскоро, когато все още бях в Рома. Дали съжалявам за втория случай? Не, не съжалявам. Не съжалявам заради причината да не приема. Сега ще играем на Европейското първенство със селекционер (Роберто Мартинес - б.р.), който свърши чудесна работа и има страхотно поколение от играчи. Искам отборът да се представи добре, което означава да спечели”, добави Моу.

Последвайте каналите ни в: