Уил Стил ще напусне треньорския си пост в Реймс след края на сезона, обявиха от клуба, без да съобщават неговия бъдещ наследник.

По-рано през деня Стил е провел среща с президента на клуба Жан-Пиер Кайло, на която е станало ясно, че двете страни няма да продължат съвместната си работа. Заедно с наставника напуска и неговият брат - Николас Стил, който беше негов помощник. 31-годишният белгиец от британски произход застана начело на Реймс в края на 2022 година и не записа нито една загуба в първите си 19 мача. Под негово ръководство тимът се утвърди в средата на таблицата в Лига 1, но не успя да атакува европейските клубни турнири. Три кръга преди края на настоящия сезон Реймс заема 11-о място в класирането с 40 точки от 31 кръга. "Червено-белите" обаче загубиха всеки от последните си три мача и изостанаха на шест точки от местата, даващи прави на участие в Европа през следващата кампания.

🚨‼️ 𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋 | Will Still will LEAVE Reims at the end of the season! 👋

Statement: "Our series of 19 games without defeat from last season as well as the spectacular matches in Delaune will remain unique moments for me."

Interesting case for him this summer. pic.twitter.com/Qt87Qui1Dw

— EuroFoot (@eurofootcom) May 2, 2024

Стил придоби световна популярност с назначението си през 2022 година не само заради крехката си за наставник възраст, но и заради необичайната си биография. Като дете той е тренирал футбол, но още като юноша решава да спре, за да преследва кариера като треньор. Самият той разкрива, че голяма роля за това имат и компютърните игри Футбол Мениджър и Чемпиъншип Мениджър, с които той се занимавал в свободното си време.

Последвайте каналите ни в: