Тази нощ трябва да се изиграят още три мача от 1/8-финалите на плейофите в НБА, като след техния край може да знаем имената на още два от отборите, продължаващи напред.

В първия двубой ще видим Маями Хийт и Бостън Селтикс. “Келтите”, които безупречни редовния сезон и триумфираха като безспорен лидер в Източната конференция, стартиха много силно и директните елиминации, печелейки първия мач с 20 точки разлика. След това обаче настъпи спад и съперникът от Маями обърна серията в своя полза и поведоха с 2-1. Сега бостънци са длъжни да спечелят и да изравнят, защото в противен случай разликата ще стане прекалено голяма и би било твърде трудно за обрат.

Нататък пълният отличник в сериите към този момент Ню Йорк Пеликанс може да реши всичко срещу Оклахома Сити Тъндър, тъй като вече води с 3-0.

Подобно е положението и в последния мач от програмата за тази нощ. Там Денвър Нъгетс води с 3-1 срещу ЛА Лейкърс, след като спечели първите три мача, но загуби последния двубой и в известен смисъл интригата се завърна. До момента историята на НБА не познава случай, в който отбор, загубил три поредни срещи във фазата на плейофите след това да е обръщал серията в своя полза. Сега Лейкърс ще опитат да сторят нещо невиждано и да продължат към 1/4-финалите, където трябва да срещнат Минесота Тимбъруувс, който в своята първа плейофна схватка прегази Финикс Сънс с 4-0.

Последвайте каналите ни в: