Нападателят на Борусия (Дортмунд) Никлас Фюлкруг беше засипан с похвали от италианската легенда Алесандро Дел Пиеро след победния си гол при успеха с 1:0 над Пари Сен Жермен в полуфиналите на Шампионската лига.

“Той дава доста време и на защитата, тъй като той опция, с който не всеки разполага. “Стара деветка”, нека така да го наречем. Понякога нямаш енергия, нито пространство или качество да разиграваш от задни позиции. Затова “бум” - пускаш дълъг пас. Този човек може и да защитава, да се бори, да задържа топката и да дава възможност на своите съотборници да се впуснат в атака, включително и бранителите. Той е истинска опасност в наказателното поле. Това е типичен нападател. Видяхме неговото попадение, но и през първото полувреме той имаше голова възможност, при която можеше да стреля, но вместо това с голямо спокойствие той даде страхотен пас, защото е на друго ниво. От моята гледна точка този човек е на съвсем различно равнище. Той няма кой знае какви качества: нито е бърз, нито твърде мощен, но е толкова ефективен, а това е подценявано според мен”, коментира Дел Пиеро в студиото на CBS Sports Golazo.

"This guy is another level from my point of view."@delpieroale has high praise for Dortmund's goalscorer, Niclas Füllkrug 🧠 pic.twitter.com/KbwYl4dUX2

— CBS Sports Golazo ⚽️ (@CBSSportsGolazo) May 1, 2024

Междувременно, съотборникът на тарана Джейдън Санчо също получи добри думи за представянето си в двубоя. Те дойдоха от звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който написа лаконичното “Какъв играч” като коментар в социалните мрежи.

📲 Viní Jr. x Jadon Sancho. pic.twitter.com/y3cn3fUyh6

— Madrid Xtra (@MadridXtra) May 2, 2024
Последвайте каналите ни в: