Лидерът в Серия "А" все още не си е гарантирал своята 20-титла на Италия, но в клуба вече са започнали с плановете за шампионските празненства, които ще се проведат чак след около месец, пише “Гадзета дело спорт”.

Авансът на “нерадзурите” пред втория Милан е внушителните 14 точки, като те могат да узаконят триумфа си със Скудетото още при победа срещу градския си съперник в Дерби дела Мадонина, което е в понеделник. Дори и да не се случи, титлата на Интер изглежда сигурна. Затова вчера се провела първа среща между представители на клуба и общината в Милано относно бъдещите празненства. За днес е планирана още една среща относно мерките за сигурност.

Bus Parade, Special Concert & New Club Anthem – Inter Milan Plans For Serie A Title Celebrations Revealed https://t.co/vJrlM4giEL #IMInter #InterMilan #FCIM

— SempreInter.com (@SempreIntercom) April 17, 2024

Плановете на “Змията” са за голям концерт на “Джузепе Меаца”, най-вероятно на 19 май. Именно тогава ще бъде представена нова клубна песен в чест на спечелването на Скудетото. Гости на събитието ще бъдат популярни италиански изпълнители като Лучано Лигабуе, Макс Пецали, Андреа Бочели и Тананай. Що се отнася до шампионския парад, засега се планира той да бъде на 23 май с маршрут от “Сан Сиро” до Дуомо. Също така ще има частна вечеря за всички футболисти и служители на Интер. Не на последно място, всички играчи ще си поделят поравно шампионска премия в размер на 3 млн. евро.

Очакванията са честванията за титлата да бъдат мащабни, тъй като тя ще даде възможност на миланския гранд да постави втора звезда върху емблемата, стартирайки от следващия сезон.

Последвайте каналите ни в: