Бившият треньор на Реал Мадрид и световен шампион начело на Испания Висенте дел Боске ще бъде лицето, което ще оглави Комисията за надзор, нормализация и представителство, потвърди министърът на образованието, професионалното обучение и спорта на страната Пилар Алегрия, цитирана от "Марка".

Органът ще наблюдава функционирането на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) през следващите месеци и да  гарантира пълна прозрачност при функционирането на федерацията и при следващия изборен процес.

Vicente del Bosque será el presidente de la Comisión de Supervisión de la RFEF https://t.co/gL0FODbcHK Te lo cuenta @jfelixdiaz

— MARCA (@marca) April 30, 2024

“Mиналата седмица създадохме Комисията за надзор, нормализация и представителство на (RFEF). Това е контролен и надзорен орган на Федерацията, който има три цели. Първо, да представлява испанския футбол; второ, да гарантира прозрачността и гладкото протичане на следващия изборен процес, през който Федерацията трябва да премине след Олимпийските игри; и трето, да посрещне успешно предизвикателствата, които предстоят на испанския футбол: Европейското първенство, Олимпийските игри и Световното първенство по футбол 2030 г. Гордa съм да обявя, че човекът, който ще председателства този комитет, е Висенте дел Боске", заяви Пилар Алегрия в края на заседанието на Министерския съвет.

Федерацията обаче ще вземе своите решения през това време. Въпреки че ще има срещи с Комисията за надзор, нормализация и представителство, РФЕФ ще работи самостоятелно.

Що се отнася до фигурата на Дел Боске, министърът обясни, че той ще бъде лицето и представителството на испанския футбол. “Ще го видим на финала на Шампионската лига, по време на Европейското първенство и на Олимпийските игри. Той представлява най-доброто от футбола на нашата страна, той е нов, той е лицето на испанския футбол. Той представлява най-доброто от футбола в нашата страна, той е нашият световен шампион, нашият европейски шампион и е човек, обичан и уважаван от целия футболен свят, от играчите, треньорите и гражданите като цяло”, допълни Алегрия.

Последвайте каналите ни в: