Ромелу Лукаку със сигурност няма да остане в Рома и през следващия сезон. Причината за това е, че италианския клуб, в който той играеше под наем до момента, не е склонен да закупи правата му, докато Челси няма да приеме варианта с нов наем на нападателя и през това лято ще иска да продаде окончателно белгиеца. "Сините от Лондон" се надяват да получат пълния размер на откупната клауза в размер на 38 милиона паунда, която бе определена през миналото лято. Рома няма да я плати, но според информациите в Англия има няколко клуба, които са готови да го направят.

Челси ще включи получената сума в бюджета за привличането на голмайстора на Наполи Виктор Осимен. Рома пък ще търси нов вариант за централен нападател. Според "Гадзета дело Спорт" един от фаворитите за това е друг бивш нападател на Челси - Миши Батшуай. Белгиецът в последните два сезона игра във Фенербахче, а Челси ще получи и процент от евентуална следваща продажба на Батшуай.

Надеждите на "Олимпико" са свързани и с още един бивш играч на Челси - Тами Ейбрахам, който тъкмо се завърна след тежка контузия.

Последвайте каналите ни в: