Продължават спекулалациите около бъдещия треньорски пост в Милан. Смятаният за сигурен наследник на Стефано Пиоли испански треньор Юлен Лопетеги пък е посрещан на нож от мнозина от феновете на тима, като именно това е накарало шефовете на “росонерите” да потърсят и други опции, съобщават “Гадзета дело Спорт” и “Кориере дела Сера”.

Сегашният наставник на Лил и бивш треньор на Рома Пауло Фонсека, както и бившият играч на Милан и настоящ треньор на Роял Антверп Марк ван Бомел, са сред новите имена, които все повече се обсъждат от ръководството на Милан. Португалският специалист бе считан за основна алтернатива на Лопетеги и е логично да бъде спряган за пост. Договорът на Фонсека с Лил изтича в края на сезона, като той все още не го е подновил, а Марсилия също се оглежда за специалиста. Той е харесван заради опита си в Серия А, който натрупа начело на Рома и налагането на млади футболисти.

Salta Lopetegui al Milan, decisivo il #Nopetegui: contattati 6 allenatori, sale De Zerbi 🚨

[🗞️ Gazzetta dello Sport]https://t.co/DlocQLdgRh

— GOAL Italia (@GoalItalia) April 30, 2024

Що се отнася до Марк ван Бомел, който успя да направи Роял Антверп шампиони през миналия сезон, сега най-вероятно той ще напусне белгийския клуб в края на сезона. Нидерландецът, който стана шампион с Милан като играч през 2011 г., е добър приятел със Златан Ибрахимович и е помнен с добро от феновете на Дявола, така че също е възможна опция.

“Кориере дела Сера” пък твърди, че Милан ще се опита в последния момент да привлече правещия много силен сезон треньор на Болоня Тиаго Мота. Младият специалист е свързван с Ювентус като наследник на Масимилиано Алегри, но според  информациите “росонерите” са подновили контактите с обкръжението му през последните няколко часа. Ювентус не е подписал предварителен договор с Мота и все още трябва да се съгласи да плати на Алегри остатъка от договора му (12 млн. евро), така че междувременно Милан се надява да се възползва от този факт и да надмине офертата на “бианконерите”.

🚨 Milan are trying to hijack Thiago Motta from Juventus. Milan have restarted contacts with his entourage in the last few hours, he was already the preferred target and was sounded out few months ago. Juventus haven’t signed a pre-agreement with Motta and still have to agree to… pic.twitter.com/g03av3bof8

— Milan Eye (@MilanEye) April 30, 2024

Много желани варианти продължават да бъдат мениджъра на Брайтън Роберто Де Дзерби и Антонио Конте, но сериозната компенсация в размер на близо 15 млн. евро, която ще трябва да бъде платена за правата на първия и немалките финансови изисквания на втория ги правят малко вероятни.

“Гадзета” споменава още и имената на бившия треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие и аржентинския специалист Марсело Гаярдо.

🤚 Oggi su @Gazzetta_it:

"#Milan, tifo in rivolta: no a #Lopetegui. Il Diavolo frena e riapre il casting

Retweet dopo retweet il #Nopetegui è arrivato a Casa Milan: un’onda popolare che ha travolto i piani rossoneri. Un’onda altissima: la petizione online lanciata da una… pic.twitter.com/MzOk4XZnhn

— Milan Zone (@theMilanZone_) April 30, 2024

Що се отнася до Лопетеги, недоволството сред феновете на Милан относно негово евентуално назначение е сериозно. Част от привържениците на “росонерите” дори подеха онлайн петиция против идването на испанеца, която вече е подписана от над 10 000 души. Кампанията е с красноречив надслов - “NOPЕtegui”.

“Милан е славен отбор, който не заслужава треньор като Лопетеги. Не го искаме на пейката на “росонерите” по никакъв начин. Любимият ни клуб има богата история на успехи, с 19 спечелени титли в Серия А и 7 спечелени Купи на шампионите. Това е традиция на победителите, която трябва да бъде уважавана и поддържана”, гласи петицията, инициирана от общността Milan Zone.

“Идването на Лопетеги може да застраши това историческо наследство, като се има предвид миналото му като треньор. По време на престоя му в Реал Мадрид например отборът се представяше посредствено и той беше уволнен само след четири месеца. Искаме да защитим наследството на Милан и да гарантираме, че начело на отбора ще застане треньор, достоен за славната му история. Затова молим ръководството на клуба да държи Лопетеги далеч от скамейката на нашите любими “росонери”, обясняват още тифозите на Милан в петицията си.

Последвайте каналите ни в: